donderdag 6 januari 2011

Maak je doelen kenbaar

Maak je doelen kenbaar, voor jezelf en voor anderen. Ze zult langer gemotiveerd blijven als jezelf je einddoel goed voor ogen hebt. Wat wil je bereiken? Welke stappen zijn daar voor nodig? Denk er eerst eens goed overna en schrijf ze op. Door te schrijven moet je wel goed na denken over wat je op papier zet.

Anderen kunnen je ook helpen om gemotiveerd te blijven. Maak je doelen dus kenbaar aan bepaalde personen (je vrienden, collega's, familieleden) of maak ze kenbaar voor iedereen. Zodra zij horen van jou doel (bijvoorbeeld stoppen met roken) zullen ze er vrij vaak aan helpen herrineren door gewoon al te vragen hoe het gaat, dat stoppen met roken. Zo wordt je keer op keer herrinerd aan je doel.

Omdat je het juist aan iedereen bekend maakt is de kans tot falen een stuk kleiner. Je wilt niet als een 'loser' overkomen in de ogen van je vrienden.

Een andere manier om je doelen kenbaar te maken is het wereld wijde web. Maak een blog over je doel of join een forum waarop je je doel kenbaar maakt. Hier post je jou doel en kun je feedback verwachten van anderen die jou daarmee motiveren door vragen te stellen over je doel of je vooruitgang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten