dinsdag 4 januari 2011

Zoek inspiratie

Dit is een eerste artikel, niet over mijn dagelijks leven maar een artikel over het veranderen van het leven, over gemotiveerd blijven, over je focus vinden, over je gewoontes veranderen.....

Je bent niet de enige. Er zullen genoeg mensen zijn op deze aarde die hetzelfde (of een soortgelijk) doel hebben dat jij hebt. Sommige zijn net zoals jou op weg naar dit doel terwijl anderen dit doel al gehaald hebben.

Put inspiratie uit mensen of groepen die hetzelfde doel voor ogen hebben als jou. Deze informatie ligt voor het oprapen, voor iedereen.

Als je voor ogen hebt om ooit de Mont Ventoux of Alpe d'Huez op te fietsen kun je veel inspiratie boeken uit 'grote' mensen die ooit dat zelfde deden. Een biografie van Lance Armstrong zal in dit voorbeeld een geweldige bron van inspiratie zijn.

Op internet zijn genoeg blogs te vinden die geschreven worden door mensen die bezig zijn met een doel te bereiken. Ze proberen hun vooruitgang bij te houden via hun blog en maken het zo kenbaar aan anderen. Misschien kom je in hun verhalen dezelfde problemen tegen waar jij ook mee zitten en kom je door comments te geven wel achter het antwoord.

Andere grote bronnen voor inspiratie zijn foto's of quotes. Je zou op je wc een scheurkalender kunnen hangen met quotes over motivatie en zo krijg je direct 's morgens al een portie inspiratie. Ook foto's van een einddoel die je op je bureau hebt staan of als wallpaper gebruikt kunnen inpirerend werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten